Log in
A+ A A-

Συνεχίζεται η αγωνία για το αεροσκάφος της Malaysia Airlines - Δορυφορικές φωτογραφίες στο "μικροσκόπιο"

Νέα διάσταση στις έρευνες για τον εντοπισμό του μοιραίου Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών ενδέχεται να δώσουν φωτογραφίες που έδωσαν στην δημοσιότητα Κινεζικοί δορυφόροι, στις οποίες απεικονίζεται πλεούμενα αντικείμενα τα οποία θεωρούνται "πιθανά συντρίμμια αεροπλάνου".
 
Όπως τονίζεται, πρόκειται για εικόνες από θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μαλαισίας και Βιετνάμ, οι οποίες τραβήχτηκαν στις 9 Μαρτίου και δόθηκαν στην δημοσιότητα την Τετάρτη, 12 Μαρτίου.  Παρόλα αυτά, και με δεδομένο ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν διαρρεύσει και άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για εύρεση του αεροσκάφους, δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά εάν οι φωτογραφίες των Κινεζικών Δορυφόρων θα οδηγήσουν και στον τραγικό επίλογο της υπόθεσης.
 
Παράλληλα, όπως καταδεικνύεται και από την τελευταία ηχογραφημένη συνομιλία μεταξύ του Πύργου Ελέγχου και του πιλότου, δεν υπήρξε καμία αναφορά ή σήμα κινδύνου, καθώς ο πιλότος, πριν το αεροσκάφος χαθεί οριστικά από τα ραντάρ, απαντά «Καλά, μήνυμα ελήφθη» (All right, roger that) και, κατόπιν τούτου, δεν έχει καμία ανταπόκριση ή συνδιάλεξη.
 
 Στις προσπάθειες εντοπισμού συμμετέχουν 12 χώρες, με 42 πλοία και 39 αεροσκάφη.
 
 
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook