Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Αποχωρούν τα Ουκρανικά στρατεύματα από την Κριμαία

  • Written by 

Την πρόθεση της Ουκρανίας για απόσυρση των ουκρανικών στρατευμάτων από την χερσόνησο της Κριμαίας, που ήδη ανήκει στην Ρωσία, ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ ο αρχηγός της Υπηρεσίας Ασφαλείας του Κιέβου.

Ο Αντρέι Παρουμπέγι, παρουσίασε και την κατάρτιση των σχετικών σχεδίων τονίζοντας ότι η Ουκρανία σκοπεύει να αποσύρει τους στρατιώτες και τις οικογένειές τους από την Κριμαία στην ηπειρωτική Ουκρανία, με μια "γρήγορη και αποτελεσματική" επιχείρηση.

Επίσης, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών - την οποία απαρτίζουν 11 πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και είναι υπό από την ηγεσία της Μόσχας- και προετοιμάζει στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο πλαίσιο των αντιποίνων για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, το Κίεβο αποφάσισε σήμερα να θεσπίσει την υποχρέωση έκδοσης θεωρήσεων εισόδου για τους Ρώσους υπηκόους στη χώρα.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος Ομπάμα ξεκαθάρισε σήμερα ότι οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να εμπλακούν σε στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή, κάνονατς λόγο για αναγκη επικράτησησς της διπλωματικής οδού, έστω και υπό το καθεστώς των κυρώσεων.