Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Ρωσική Κριμαία και με την βούλα!

  • Written by 

Στην τελική κύρωση της συνθήκης προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία προχώρησε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, μετά την θετική ψήφο την οποία έλαβε η τελευταία και από τα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβουλίου.


Η υπογραφή του Ρώσου προέδρου ολοκληρώνει από νομικής πλευράς την προσάρτηση της ουκρανικής επαρχίας στη Ρωσία, μια κίνηση ωστόσο την οποία δεν αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα.
Σε τελετή στο Κρεμλίνο, η οποία αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά σε απευθείας σύνδεση, ο κ. Πούτιν υπέγραψε το νόμο ο οποίος επικυρώνει τη συνθήκη με την οποία η Κριμαία εντάσσεται στη Ρωσία, καθώς και νόμο με τον οποίο δημιουργούνται δύο νέες διοικητικές περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Κριμαία και η Σεβαστούπολη.
Ο κ. Πούτιν υπέγραψε επίσης διάταγμα, με το οποίο διατάζει την εκτόξευση εορταστικών πυροτεχνημάτων σε Μόσχα, Συμφερόπολη και Σεβαστούπολη το βράδυ της Παρασκευής.
Ο Ρώσος πρόεδρος, λίγο πριν υπογράψει την κύρωση της συνθήκης προσάρτησης, έκανε λόγο για «ιστορική και αξιομνημόνευτη στιγμή».
Σχολιάζοντας την σχετική κίνηση από πλευράς Ρωσίας, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ σημείωσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αποδεχθεί ποτέ την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία.