Log in
A+ A A-

Πάπας Φραγκίσκος: Στηρίζει τους ομοφυλόφιλους

Δήλωση-στήριξη του Ποντίφικα στην κοινότητα των gay, αλλά και στις γυναίκες, οι οποίες, όπως είπε θα πρέπει να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις της εκκλησίας δημοσιεύθηκε από χριστιανικά περιοδικά σε διάφορες γλώσσες και κυκλοφόρησε σε 16 χώρες, αποκαλύπτει ίσως το πιο βαθύ και ολοκληρωμένο όραμα του Πάπα Φραγκίσκου για την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία.


Η εκκλησία έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις της, όχι όμως να επεμβαίνει πνευματικά στις ζωές των ομοφυλόφιλων, δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο 79χρονος Ποντίφικας, που στο πρόσφατο παρελθόν έχει κάνει παρεμφερείς ανατρεπτικές δηλώσεις στήριξης όχι μόνο για την κοινότητα των γκέι, αλλά και για τους μετανάστες, σε συνέντευξη που παραχώρησε, είπε επίσης ότι οι γυναίκες θα πρέπει να παίζουν ένα ρόλο «κλειδί» στις αποφάσεις της εκκλησίας και αγνόησε επιδεικτικά τους επικριτές του, που υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρός απέναντι στις αμβλώσεις και τους γάμους ομοφυλόφιλων.

Επιπλέον, εάν η εκκλησία αποτύχει να βρει μία νέα ισορροπία μεταξύ της πνευματικής και πολιτικής της αποστολής, ο πάπας προειδοποίησε ότι το πνευματικό της οικοδόμημα, θα πέσει σαν τραπουλόχαρτο.