Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Επιβολή νέων Κυρώσεων από ΗΠΑ προς ρωσικές εταιρείες και φυσικά πρόσωπα

  • Written by 

Τελικά οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν την απειλή τους και επέβαλαν νέες κυρώσεις, στην Ρωσική πλευρά, ως αντίποινα για την συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία. Tην ίδια ώρα πάντως ανεβαίνει ο πολεμικός πυρετός στην ανατολική Ουκρανία, ειδικά στην περιφέρεια του Ντόνετσκ και του Χάρκοβο, εν όψει και του αυτόνομου δημοψηφίσματος απόσχισης που έχει αναγγελθεί για τις 11 Μαΐου.

Μετά την δολοφονική απόπειρα εναντίον του δημάρχου του Χάρκοβο- ο οποίος άνηκε στο Κόμμα των Περιφερειών του έκπτωτου Γιανούκοβιτς- νέα επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στο Ντόνετσκ, σε διαδήλωση υπέρ της ουκρανικής ενότητας.


Oυσιαστικά με τις νέες κυρώσεις ανακαλούνται άδειες εξαγωγής, απαγορεύονται οι συναλλαγές με αμερικανικά συμφέροντα και παγώνουν περιουσιακά τους στοιχεία εντός των ΗΠΑ.


Παράλληλα ανακοινώθηκαν κυρώσεις σε ακόμη επτά Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους - δύο εκ των οποίων ανήκουν στον εσωτερικό κύκλο του Πούτιν - στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ και παγώνουν τυχόν περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στην Αμερική. Στον κατάλογο συμπεριλήφθηκε - μεταξύ άλλων - ο επικεφαλής της Rosneft, Ίγκορ Σετσίν.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα απορρίπτονται αιτήσεις για άδειες εξαγωγής/επανεξαγωγής υλικού υψηλής τεχνολογίας που θα μπορούσε να ενισχύσει ρωσικές στρατιωτικές δυνατότητες, ενώ θα ανακληθούν όποιες από τις ισχύουσες άδειες εμπίπτουν σ' αυτή την κατηγορία.
Οι 13 εταιρείες που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι οι: Stroytransgaz Holding, Volga Group, με έδρες στο Λουξεμβούργο και τη Ρωσία, Avia Group LLC, Avia Group Nord LLC, CJSC Zest, Sakhatrans LLC, Stroygazmontazh, Stroytransgaz Group, Stroytransgaz LLC, Stroytransgaz-M LLC, Stroytransgaz OJSCκαΙ Transoil, όλες με έδρα τη Ρωσία.

"Προτρέπουμε τη Ρωσία να τιμήσει τις δεσμεύσεις στη Γενεύη στις 17 Απριλίου και να αποκλιμακώσει την κατάσταση στην Ουκρανία", αναφέρει η ανακοίνωση του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών.