Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Ερόγλου στην Χουριέτ: Βλέπω λύση του Κυπριακού

  • Written by 

Λύση στο Κυπριακό "βλέπει" μέχρι το τέλος του χρόνου ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου,  σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Χουριγιέτ.


Σύμφωνα με τον κ. Έρογλου, ευκαιρία αποτελεί το γεγονός ότι στην ηγεσία και των δύο πλευρών βρίσκονται δύο συντηρητικοί ηγέτες.
Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων δήλωσε επίσης ότι πιστεύει πως θα υπάρξουν δύο «ναι» από την Κύπρο για το κείμενο της συμφωνίας. «Στόχος είναι η λύση του κυπριακού μέχρι το τέλος του χρόνου», σημείωσε.
Ο κ. Έρογλου πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία για το ότι οι Τουρκοκύπριοι θα εγκρίνουν την υπογραφή του και εξέφρασε την πίστη του ότι το ίδιο θα κάνουν και οι Ελληνοκύπριοι σχετικά με την υπογραφή του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. «Απέναντί του, όμως, βρίσκεται το ΑΚΕΛ και άλλα μικρά κόμματα», συνέχισε.
«Δεν θα υπάρξει λύση, αν ο κ. Αναστασιάδης αγνοήσει τα όσα έχουν γίνει μέσα στα 40 χρόνια που πέρασαν από το 1974 και αν επιθυμεί να γυρίσουμε στην κατάσταση προ του 1974», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «τα ρολόγια δεν σταμάτησαν».