Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Ένταση στην Κορεάτικη χερσόνησο

  • Written by 

Η Κίνα, κάνοντας χρήση ανεπίσημων διπλωματικών διαύλων, προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα να μην προχωρήσει σε τέταρτη πυρηνική δοκιμή. Το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα.

Μάλιστα,  συμφωνα με διπλωμάτες με έδρα την Κίνα τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters, μετά την ανανέωση των απειλών από πλευράς Πιονγιάνγκ για «μέτρα που θα λάβει» ενάντια στην «αμερικανική εχθρότητα».

Η Βόρεια Κορέα, η οποία απειλεί συχνά τη Νότια Κορέα αλλά και τις ΗΠΑ με καταστροφή, υπόκειται ήδη σε βαριές κυρώσεις από πλευράς ΟΗΕ, οι οποίες άρχισαν το 2006, ωστόσο έχει απορρίψει κάθε προταση να εγκαταλείψει το βαλλιστικό πυραυλικό και το πυρηνικό της πρόγραμμα.

«Η Κίνα δήλωσε στη Βόρεια Κορέα ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για την διενέργεια νέας πυρηνικής δοκιμής και της τόνισε ότι δεν πρέπει να την πραγματοποιήσει», δήλωσε Δυτικός διπλωμάτης, μετά από ενημέρωσή του για το θέμα από Κινέζους αξιωματούχους.

Οι πηγές του Reuters συμπληρώνουν ότι η Κίνα χρησιμοποίησε διπλωματικούς διαύλους σε Πεκίνο και Πιονγιάνγκ για να μεταφέρει την αγωνία της για μια επικείμενη τέταρτη δοκιμή πυρηνικού όπλου από πλευράς Βόρειας Κορέας.

Έκρηξη στην Νότια Κορέα

Έκρηξη σε σταθμό του μετρό στη Σεούλ σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 11 άνθρωποι, όπως μεταδίδουν νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης και αναμεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Σύμφωνα με Νοτιοκορεάτη αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο με τον όρο της ανωνυμίας, από το περιστατικό προκλήθηκαν ζημιάς στο σύστημα ηλεκτρικής μόνωσης του μετρό της Σεούλ.