Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία για το φυσικό αέριο Κίνα και Ρωσία

  • Written by 

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κίνα, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για θέματα ενέργειας αλλά και γεωστρατηγικής σημασίας. H Κίνα και η Ρωσία δεν κατέληξαν σήμερα στην υπογραφή συμφωνίας για την προμήθεια φυσικού αερίου αξίας 400 δισεκ. δολαρίων, την οποία προέβλεπαν πολλοί στη βιομηχανία και αποτελούσε την τελευταία "απειλή" της Μόσχας προς την ΕΕ.

Ρώσος Αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματευτές των δύο χωρών  δεν γεφύρωσαν τις διαφορές στην τιμή, παρά το γεγονός ότι το Κρεμλίνο επείγεται ολοένα και περισσότερο να σφραγίσει τη συμφωνία αυτή, καθώς αντιμετωπίζει οικονομική και πολιτική απομόνωση στη Δύση σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία. Ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν πριν ο Πούτιν αναχωρήσει αύριο, Τετάρτη, από την Κίνα ή το πιθανότερο, εγκαίρως ώστε η εν λόγω συμφωνία να έχει συναφθεί πριν από ένα οικονομικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί αργότερα αυτή την εβδομάδα στη ρωσική Αγία Πετρούπολη.

Παρά τη μέχρι στιγμής απογοήτευση για την ενεργειακή συμφωνία, η οποία θεωρείται ζωτικής σημασίας για τα μακροπρόθεσμα οικονομικά συμφέροντα και των δύο χωρών, ο Πούτιν δέχθηκε τη στήριξη του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στο θέμα της κρίσης στην Ουκρανία.

Αύριο, Τετάρτη, οι δύο ηγέτες θα συμμετάσχουν σε μια σύνοδο κορυφής για τη περιφερειακή ασφάλεια στην Ασία.