Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Βασιλιάς της Ισπανίας από αύριο ο Φελίπε

  • Written by 

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Ισπανία η ενθρόνιση του Φιλίππου VI o οποίος διαδέχεται τον πατέρα του Χουάν Κάρλος.

Μια διαδοχή που έρχεται να αποκαταστήσει την εικόνα του Παλατιού μετά τα σκάνδαλα που ξέσπασαν αλλά και να δόσει τη σκυτάλη στους νεότερους. Ο 46χρονος διάδοχος φωτογραφήθηκε λίγο πριν την ενθρόνιση, μαζί με τις δύο του κόρες Σοφία και Λεονόρ, 7 και 8 χρόνων αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή το Παλάτι διαμηνύει πως η τελετή θα γίνει σε χαμηλούς τόνους μετά και τις πρόσφατες διαδηλώσεις που έγιναν σε πολλές ισπανικές πόλεις κατά της μοναρχίας. Ήδη, η κυβέρνηση απαγόρευσε όλες τις διαδηλώσεις, ενώ έχουν επιστρατευτεί 120 ελεύθεροι σκοπευτές και 6.700 αστυνομικοί που θα πραγματοποιούν περιπολίες σε όλη την πρωτεύουσα.

Μετά την ενθρόνιση, το νέο βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας θα κάνει βόλτα στην πόλη και θα χαιρετίσει τον κόσμο, με την ελπίδα ο λαός να δει με άλλο μάτι τον διάδοχο του Χουάν Κάρλος. Πάντως, ο πρώην βασιλιάς και η σύζυγος του Σοφία θα διατηρήσουν τους τίτλους του «βασιλιά» και της «βασίλισσας» και θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν ασυλίας.