Log in
A+ A A-

Ποια είναι τα θύματα του μοιραίου αεροσκάφους

Επιστήμονες, ακτιβιστές κατά του AIDS αλλά και 80 μικρά παιδιά, βρίσκονταν μεταξύ των επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους της Malaysia Airlines.  Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο του thetoc.gr.

Πολλοί από τους επιβάτες που ταξίδευαν με το μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines επρόκειτο να μεταβούν στην Αυστραλία, μέσω της Κουάλα Λουμπούρ, για να συμμετάσχουν σε ένα διεθνές συνέδριο για το AIDS το οποίο διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.  Το συνέδριο πραγματοποιείται στη Μελβούρνη και αρχίζει την Κυριακή.

Περισσότεροι από το ένα τρίτο των 298 επιβατών ήταν ερευνητές, γιατροί και ακτιβιστές, εξειδικευμένοι στον τομέα του AIDS.  Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και 80 παιδιά, μεταξύ αυτών τρία μωρά.

Το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος στην ανατολική Ουκρανία εκτελούσε το δρομολόγιο Αμστερνταμ-Κουάλα Λουμπούρ.

Δημοσιεύματα πολλών μεγάλων αυστραλιανών εφημερίδων αναφέρουν σήμερα πως περίπου 100 από τους επιβάτες του μοιραίου αεροπλάνου ήταν επαγγελματίες ή ακτιβιστές που πήγαιναν στο συνέδριο για το AIDS.
Περισσότεροι από το ένα τρίτο των 298 επιβατών ήταν ερευνητές, γιατροί και ακτιβιστές, άπαντες εξειδικευμένοι στον τομέα του AIDS, σύμφωνα με τις εφημερίδες «The Australian» και «Sidney Morning Herald».

«Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου πηγαίνουν στις οικογένειες αυτών που χάθηκαν τραγικά πάνω στην πτήση MH17. Πολλοί επιβάτες πήγαιναν στο συνέδριο AIDS2014 εδώ στη Μελβούρνη», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Μισέλ Σιντίμπ, διευθυντής του UNAIDS, του προγράμματος που συντονίζει τη δράση των υπηρεσιών του ΟΗΕ στον αγώνα εναντίον της πανδημίας.

Μεταξύ αυτών ήταν ο ολλανδός ερευνητής Γιεπ Λάνχε, προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας στη μάχη εναντίον του AIDS και ο πρώην δημοσιογράφος του BBC, εκπρόσωπος Τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγεία, Γκλεν Τόμας.

Εκτός από τους 173 Ολλανδούς επιβάτες, το αεροπλάνο μετέφερε 43 Μαλαισιανούς (οι 15 από τους οποίους ήταν μέλη του πληρώματος), 27 Αυστραλούς, 12 Ινδονήσιους, 9 Βρετανούς, 4 Γερμανούς, 5 Βέλγους, 3 Φιλιππινέζους, έναν Καναδό, σύμφωνα με την τελευταία σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα το πρωί από την Malaysia Airlines. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Ζηλανδίας, ένας από τους επιβάτες ήταν Νεοζηλανδός.

Ανάμεσα στους Αυστραλούς υπηκόους που σκοτώθηκαν είναι μια καλόγρια από το Σίδνεϊ, ένα ζευγάρι από τη Μελβούρνη που επέστρεφε από τον γύρο της Ευρώπης και ένας αυστραλός παππούς που είχε πάει με τα εγγόνια του διακοπές.

Οι δύο τυχεροί διασωθέντες

O 41χρονος Σανχίντ Σινγκ, ένας φροντιστής των Μαλαισιανών αερογραμμών, ο οποίος αν και δεν είχε βάρδια στη συγκεκριμένη πτήση, την τελευταία στιγμή δέχτηκε να εξυπηρετήσει έναν συνάδελφό του με αποτέλεσμα να μπει στο μοιραίο αεροσκάφος. Αντιθέτως δεν ταξίδεψε την τελευταία στιγμή η αεροσυνοδός σύζυγός του, η οποία σώθηκε από θαύμα.

Από θαύμα σώθηκε επίσης και μια νεαρή μητέρα με το μωρό της, στην οποία την τελευταία στιγμή ανακοίνωσαν ότι η πτήση της ήταν γεμάτη και θα έπρεπε να ταξιδέψει με την επόμενη.