Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Εικόνες φρίκης στα συντρίμμια της Air Algerie

  • Written by 

Εικόνες φρίκης αντίκρισαν οι ομάδες ερευνητών που μετέβησαν στη βόρεια περιοχή του Μάλι, στη βορειοδυτική Αφρική όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Ήδη, εκατό Γάλλοι στρατιώτες είναι εκεί για συγκέντρωση στοιχείων και περισυλλογή των πτωμάτων ενώ όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ δεν υπάρχει κανείς επιζών.

Ο Γάλλος πρόεδρος συγκάλεσε νέα έκτακτη σύσκεψη για αύριο και έκανε γνωστό ότι ένα από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους έχει ήδη συλλεχθεί και μεταφέρεται στο Γκάο, όπου αναμένεται να εξεταστεί το συντομότερο δυνατό. Προς το παρόν η πιο πιθανή υπόθεση για την συντριβή είναι η κακοκαιρία που επικρατούσε στην περιοχή.

Όπως δήλωσε και ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, πιθανότατα το αεροσκάφος χτυπήθηκε από καταιγίδα και γι' αυτό ο πιλότος να ζήτησε αλλαγή πορείας «αλλά δεν θα πρέπει να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο πριν συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία», υπογράμμισε.
Ανατριχιαστικές εικόνες μετέφερε από τον τόπο της τραγωδίας ο στρατηγός Ζιλμπέρ Ντιεντέρ.

«Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν 50 χλμ. βόρεια των συνόρων της Μπουρκίνα Φάσο. Η ομάδα μας πήγε, πρώτα απ' όλα να συναντήσει τους πληροφοριοδότες μας και να τους φέρει στο σημείο της συντριβής. Και όντως η αποστολή εντόπισε στο σημείο κομμάτια του αεροπλάνου απανθρακωμένα και διασκορπισμένα στο έδαφος. Δυστυχώς η ομάδα εντόπισε και ανθρώπινα μέλη».

Το αεροσκάφος της Air Algerie συνετρίβη χθες, ενώ εκτελούσε την πτήση AH5017 από το Ουαγκαντούγκου, της Μπουρκίνα Φάσο προς το Αλγέρι. Εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ πενήντα λεπτά μετά την απογείωσή του.