Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Ουκρανία: Το Μπόινγκ χτυπήθηκε από ρουκέτα

  • Written by 

Από ρουκέτα χτυπήθηκε το Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών όπως προκύπτει από τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, η εξέταση των μαύρων κουτιών δείχνουν ότι η καταστροφή και η πτώση του αεροσκάφους προκλήθηκαν από μια τεράστια αποσυμπίεση που οφείλεται σε μια έκρηξη εξαιτίας των διατρήσεων που προκάλεσε η έκρηξη ενός πυραύλου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Συμβουλίου, Αντρίι Λισένκο εξήγησε ότι η πληροφορία αυτή προέρχεται από ειδικούς που ανέλυσαν τα κουτιά του αεροσκάφους που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία στις 17 Ιουλίου.

Εξάλλου, ο ΟΗΕ, με ανακοίνωσή του σημείωσε ότι η κατάρριψη του αεροσκάφους μπορεί να συμπεριληφθεί στα «εγκλήματα πολέμου» και τόνισε την «επιτακτική η ανάγκη για τη διεξαγωγή μίας, διεξοδικής, αποτελεσματικής έρευνας για το συμβάν.

Εν τω μεταξύ δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι ερευνητές στο να προσεγγίσουν το σημείο συντριβής του Boeing. Για δεύτερη φορά, οι ειδικοί του ΟΑΣΕ που ταξιδεύουν με συναδέλφους τους από Ολλανδία και Αυστραλία, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο Ντονέτσκ, για λόγους ασφαλείας, αφού μαίνονται οι σφοδρές συγκρούσεις στην περιοχή.