Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Είπε όχι στην εκεχειρία η Χαμάς

  • Written by 

Απέρριψε την πρόταση για εκεχειρία η Χαμάς ενώ και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με τηλεοπτικό του διάγγελμα έσβησε τις όποιες ελπίδες για ειρήνευση, δηλώνοντας πως οι Ισραηλινοί πρέπει να είναι έτοιμοι για παρατεταμένη επιχείρηση, η οποία δεν θα λήξει πριν καταστραφούν τα τούνελ της Χαμάς.

Ο ίδιος είπε ακόμη: «Δεν υπάρχει πιο δικαιολογημένος πόλεμος από αυτόν» τόνισε, διαμηνύοντας ότι το Ισραήλ δεν θα διστάσει να επεκτείνει την επιχείρηση και η όποια λύση θα πρέπει να περιλαμβάνει την αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας.

Εν τω μεταξύ οι βομβαρδισμοί δεν έχουν τέλος. Πενήντα δύο σπίτια καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ τρία κτίρια ακόμη βομβαρδίστηκαν. Η Χαμάς υποστήριξε πως χτυπήθηκαν ο τηλεοπτικός και ο ραδιοφωνικός σταθμός της, Al-Aqsa TV και Al-Aqsa Radio. Σύμφωνα με πηγές των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας, χτυπήθηκε και το λιμάνι της Γάζας, ενώ δύο σχολεία και ένα νηπιαγωγείο πήραν φωτιά.

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν σκοτωθεί 110 άνθρωποι, με τους 60 μετά τα μεσάνυχτα. Εναέρια επίθεση δέχθηκαν χθες και οι εξωτερικές κλινικές του νοσοκομείου Σίφα στη Γάζα, νοσοκομείο το οποίο χρησιμοποιείται και ως καταφύγιο από χιλιάδες αμάχους που πρόσφατα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας των βομβαρδισμών.

Η Τουρκία μέσω του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε έτοιμη να μεταφέρει 17 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, ακόμα και μέσω «αερογέφυρας» από την Κωνσταντινούπολη στη Γάζα.