Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165
Log in
A+ A A-

Εντείνονται τα μέτρα στην Αφρική για τον Έμπολα

  • Written by 

Εντείνονται τα μέτρα στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Αφρικής και συγκεκριμένα στην Κένυα και στην Αιθιοπία, καθώς ο ιός Έμπολα εξαπλώνεται συνεχώς.

Κένυα και Αιθιοπία, Το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Καταστροφών της Κένυας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η υπηρεσία υγείας των λιμένων και των αεροδρομίων έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και τα μέτρα παρακολούθησης έχουν αυξηθεί στα σημεία ελέγχου στα σύνορα ώστε να περιοριστεί κάθε ενδεχόμενη απειλή εξάπλωσης της ασθένειας στην κενυατική επικράτεια. Αλλά και η Ethiopia Airlines, η οποία εξυπηρετεί 81 διεθνείς προορισμούς στην Αφρική, στην Ευρώπη, στην Ασία, στη Μέση Ανατολή και στην Αμερική έχει λάβει έκτακτα μέτρα.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα θεωρεί ότι η επιδημία του Έμπολα είναι πλέον «εκτός ελέγχου» και προειδοποιεί πως υπάρχει «πραγματικός κίνδυνος να δούμε και άλλες χώρες να πλήττονται» από τον ιό.

Εν τω μεταξύ σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως έχει καταγράψει πάνω από 1.300 κρούσματα του Έμπολα, από τα οποία έχουν προκληθεί 729 θάνατοι. Ο απολογισμός συμπεριλαμβάνει 57 νεκρούς από την 23η ως την 27η Ιουλίου.