Log in
A+ A A-

Γάζα: Αιματοχυσία δίχως τέλος

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στην Λωρίδα της Γάζας, με Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να ανταλλάσουν κατηγορίες και να μην μπορούν να βρουν κοινό σημείο επαφής. Στην Γάζα, ένα 8χρονο κοριτσάκι έχασε την ζωή του και 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό. Είχε προηγηθεί μονομερής ανακοίνωση επτάωρης εκεχειρίας από την πλευρά του Ισραήλ.


Το Ισραήλ είχε κηρύξει, μονομερώς, επτάωρη εκεχειρία, αρχής γενομένης από τις 10 το πρωί τοπική ώρα. Λίγο αργότερα όμως, οι Παλαιστίνιοι κατήγγειλαν νέα επίθεση εναντίον εστίας αμάχων. Αυτήν την φορά, επρόκειτο για έναν προσφυγικό καταυλισμό στο δυτικό τμήμα της πόλης της Γάζας, που, σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους, βρέθηκε στο στόχαστρο της Ισραηλινής αεροπορίας.

Ο τραγικός απολογισμός ήταν ένα 8χρονο κοριτσάκι νεκρό και 29 σοβαρά τραυματίες, όπως ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Από την πλευρά του, το Ισραήλ κατήγγειλε ότι νωρίτερα οι Παλαιστίνιοι έπληξαν το έδαφός του με τέσσερις ρουκέτες.

Λίγες ώρες αργότερα, σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση σε μια υπερ-ορθόδοξη εβραϊκή συνοικία της Ιερουσαλήμ, όπου ένας οδηγός εκσκαφέα έπεσε επίτηδες πάνω σε διερχόμενο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας 29χρονος και να τραυματιστούν άλλα πέντε άτομα.

Το κλίμα είναι τεταμένο, με τις δυο πλευρές να ανταλλάσουν κατηγορίες.