Log in
A+ A A-

Η βροχή "έπνιξε" το Long Island

Σοβαρά προβλήματα σε όλους τους τομείς προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Τριπολιτειακή Περιοχή.  Οι ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν κατά κύριο λόγο το Long Island, με συνέπεια κεντρικοί δρόμοι και σπίτια να πλημμυρήσουν.  Παράλληλα, καθυστερήσεις σημειώθηκαν στο Long Island Rail Road, με τα δρομολόγια στην γραμμή του Πορτ Τζέφερσον να διακόπτονται για αρκετές ώρες.

Ένα εφιαλτικό πρωινό, με σοβαρά προβλήματα και ασυνήθιστες, για την εποχή, βροχοπτώσεις, έζησαν οι κάτοικοι του Long Island.  Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν στις 5 το πρωί και μέσα σε μια μόλις ώρα είχαν πέσει πέντε ίντσες βροχής, με τους μετεωρολόγους να χαρακτηρίζουν... ιστορικό το σχετικό νούμερο.

Συνολικά, μέχρι το μεσημέρι, το ύψος της βροχής έπεσε 12 ίντσες, την στιγμή που, τα προηγούμενα χρόνια, το σύνολο για Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο δεν ξεπερνούσε τις 11.75.  Η περιοχή φάνηκε απροετοίμαστη, αφού οι δρόμοι πλημμύρησαν και πολλοί οδηγοί έφτασαν στο σημείο να σκαρφαλώσουν στην ηλιοροφή για να καταφέρουν να βγουν από το όχημά τους.  Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ κεντρικές οδικές αρτηρίες έκλεισαν: Sunrise Highway, Seaford Oyster Bay Expressway και σημεία του Long Island Expressway.  Την ίδια ώρα, οι γραμμές του Long Island Rail Road παρουσίαζαν, στο σύνολό τους, καθυστερήσεις περίπου μισής ώρας ανά δρομολόγιο, ενώ οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας ανακοίνωσαν ότι, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, η γραμμή Πορτ Τζέφερσον κλείνει, μέχρι νεοτέρας ειδοποίησης.

Η κακοκαιρία έπληξε και περιοχές του Κονέκτικατ, με το ύψος της βροχής στο Τσέστερ να φτάνει τις 8.9 ίντσες, ενώ σχεδόν στο σύνολο των πόλεων ξεπερνούσε τις δυο.

Πάντως, μετά το μεσημέρι η κατάσταση εκτονώθηκε, ενώ από αύριο ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί.