Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Απάτη 5 εκατομμυρίων δολαρίων με πρόσχημα... την εφορία

Ένα ποσό της τάξεως των 5 εκατομμυρίων δολαρίων έχουν αποκομίσει συνολικά αδίστακτοι φαρσέρ, οι οποίοι συστήνονται τηλεφωνικά ως υπάλληλοι του IRS και απαιτούν, με διάφορα προσχήματα και απειλές, άμεση πληρωμή από - πραγματικούς ή μη - οφειλέτες.

Σύμφωνα με τις φορολογικές Αρχές, οι επιτήδειοι κάνουν χρήση ενός ειδικού προγράμματος, προκειμένου στην αναγνώριση κλήσεων να μην φανεί το τηλέφωνό τους, αλλά ο γνωστός δωρεάν αριθμός του IRS. Τότε, συνήθως οργισμένοι, ενημερώνουν το υποψήφιο θύμα ότι χρωστάει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, το οποίο και θα πρέπει να καταβάλει άμεσα. Στην συνέχεια, προσποιούμενοι τους εξοργισμένους, κλείνουν το τηλέφωνο, για να καλέσει συνέχεια κάποιος συνεργός τους - ή οι ίδιοι με άλλη φωνή - δηλώνοντας ότι είναι από την Αστυνομία ή το DMV και έλαβαν ενημέρωση για την οφειλή από το IRS. Έτσι, πείθουν τελικά αρκετούς φορολογούμενους να πληρώσουν σε έναν ειδικό λογαριασμό, χωρίς, ασφαλώς, να εξοφλούν κάποια οφειλή.

"Είναι τόσο αληθοφανές, που αποστέλουν email αμέσως μετά την επικοινωνία, ως IRS, για να την επιβεβαιώσουν", δηλώνει ο Διευθυντής του IRS, John Koskinen, ο οποίος εφιστά την προσοχή στο κοινό.

"Όταν το IRS θα θελήσει να επικοινωνήσει με τον φορολογούμενο, δεν θα το κάνει με ένα τηλεφώνημα από το... υπερπέραν, αλλά με αποστολή ειδοποιητηρίου, μέσω ταχυδρομείου", δηλώνει ο κ. Koskinen, τονίζοντας πως, παρά το γεγονός ότι η φάρσα ξεκίνησε πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, πολλοί Αμερικανοί εξακολουθούν να πέφτουν στην παγίδα.

Πάντως, εκτός από την ξεχασμένη οφειλή, οι δράστες έχουν και μια εναλλακτική πρόφαση: Αυτή της επιστροφής φόρου, για την οποία, ο υποτιθέμενος υπάλληλος του IRS ζητά πληροφορίες πιστωτικής κάρτας ή λογαριασμού, αξιοποιώντας συνέχεια τα τραπεζικά διαθέσιμα του εκάστοτε θύματος για δικούς του σκοπούς.

Το IRS προειδοποιεί το κοινό να κλείνει το τηλέφωνο όταν έρχεται σε επαφή με υπόπτους απάτης, ειδοποιώντας άμεσα τις υπηρεσίες του.