Log in
A+ A A-

Νέα επεισόδια για τον θάνατο του 18χρονου

Νέα επεισόδια σημάδεψαν τη χθεσινή νύχτα στην πόλη Φεργκιουσον του Μιζουρι, οπου εκατοντάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τον θάνατο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν από πυρά Αστυνομικού.

Οι διαμαρτυρόμενοι, στην πλειοψηφία τους έγχρωμοι και κάτοικοι της περιοχής, αποδοκίμασαν τους άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι, όταν η ένταση οξύνθηκε, προχώρησαν στην ρίψη δακρυγόνων για να διαλύσουν το μαινόμενο πλήθος.

Αμέσως μετά, η πλειονότητα των διαδηλωτών έτρεξε προς διαφορετικές κατευθύνσεις, καθώς η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική.

Στο μεταξύ, ένας αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και έδωσε μια διαφορετική μαρτυρία σε σχέση με όσα υποστηρίζει η Αστυνομία.

"Είδα τον Μάικλ μέσα στο περιπολικό να παλεύει με τον Αστυνομικό.  Κατάφερε να βγει, όμως ο Αστυνομικός τον ακολούθησε.  Όταν τον πυροβόλησε μια φορά, σήκωσε τα χέρια ψηλά για να παραδοθεί.  Στην συνέχεια, όμως, εξακολούθησε να τον πυροβολεί", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά της, η οικογένεια του 18χρονου εξακολουθεί να εκφράζει δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι, εκτός των άλλων, οι Αρχές δεν έχουν καν δώσει στην δημοσιότητα το όνομα του Αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε το παιδί τους.