Νέα Υόρκη: Διαδήλωσαν για τον 18χρονο - Αποδοκιμασίες εναντίον της Αστυνομίας
- Written by C.Athanasatos
Εκατοντάδες άτομα διαδήλωσαν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο του Μανχάτταν στην μνήμη του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, ο οποίος έχασε την ζωή του από τα πυρά Αστυνομικού στο Μιζούρι.
Η διαδήλωση ξεκίνησε από την Union Square στις 7 το απόγευμα, όπου οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν εκδήλωση μνήμης και εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την στάση της Αστυνομίας. Στις ομιλίες τους, πολλοί απότους παρεβρισκόμενους συνδύασαν την περίπτωση του Μπράουν με τον θάνατο του 43χρονου στο Staten Island κατά την επιχείρηση σύλληψής του, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί ένδειξη ρατσιστικών πρακτικών της Αστυνομίας εναντίον των έγχρωμων.
Στην συνέχεια, ξεκίνησε πορεία από την Union Square, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία. Οι διαδηλωτές κρατούσαν φωτογραφίες του Μάικλ Μπράουν, ενώ κάποιοι εξ αυτών είχαν τα χέρια τους ψηλά, φωνάζοντας προς την Αστυνομία, " Don't Shoot", θέλοντας να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους ενάντια στην αστυνομική βία. Έφτασαν μέχρι την Times Square, όπου η Αστυνομία είχε στήσει μπλόκο προκειμένου να ελέγξει τις κινήσεις των διαμαρτυρομένων. Προς στιγμήν, απειλήθηκαν επεισόδια, όταν κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην πορεία επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, όμως τελικά επικράτησε ψυχραιμία και η κατάσταση δεν ξέφυγε.
Κατόπιν τούτου, η πορεία συνεχίστηκε προς την Father Duffy Square, χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις. Πάντως, η Αστυνομία τόνισε ότι προχώρησε σε συλλήψεις, χωρίς να δοθούν στην δημοσιότητα συγκεκριμένοι αριθμοί.
Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε 90 Πολιτείες των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της «Εθνικής Ημέρας Ενάντια στην Αστυνομική Βία». Παράλληλα, εκτός από το κέντρο του Μανχάτταν, εκδηλώσεις μνήμης για τον Μάικλ Μπράουν πραγματοποιήθηκαν στο Χάρλεμ, την Τζαμέικα και το Κουήνς.
Related items
-
Νέα Υόρκη: Ντελιβεράς κατηγορείται για κλοπή γλυκών 90.000 δολαρίων
-
Η Νέα Υόρκη εξετάζει την αποποινικοποίηση στην εργασία του σεξ
-
Νέα Υόρκη: Μεγάλο συνέδριο για Ανατ. Μεσόγειο, Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ
-
Γκρήνπορτ: Εορτασμός της Βαϊοφόρου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, Ταξιάρχου και Γερασίμου
-
Η παρέλαση των τσολιάδων στη Νέα Υόρκη με το «Μακεδονία ξακουστή»