Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Δήμαρχος και υποψήφιοι Δήμαρχοι εναντίον του shutdown

Την ώρα που βασικές κυβερνητικές υπηρεσίες παραμένουν κλειστές, εξαιτίας της γνωστής διαμάχης Ρεμπουπλικανών - Δημοκρατών για τον προϋπολογισμό, μια σειρά από σημαντικά έργα αναγκαστικά έχουν παγώσει.  Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και οι διαδικασίες ανακούφισης των Νεοϋορκέζων που επλήγησαν από τον τυφώνα Σάντυ, με τον Δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ, αλλά και τους υποψηφίους διαδόχους του, να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

 

"Το λουκέτο στις κυβερνητικές υπηρεσίες, εκτός από το κακό που κάνε ιστην οικονομία μας, θα προκαλέσει προβλήματα και στις οικογένειες της Νέας Υόρκης, ιδίως σε αυτές που έζησαν πέρυσι τις συνέπειες του Σάντυ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπλούμπεργκ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το μεγάλο φαβορί για την διαδοχή του, Μπιλ Ντε Μπλάσιο, ο οποίος τονίζει τις καθυστερήσεις που θα υπάρξουν στην αποκατάσταση των ζημιών και την περαιτέρω θωράκιση της Νέας Υόρκης απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

"Το αδιέξοδο αυτό απειλεί τις ενέργειες που έχουμε σχεδιάσει για να ανοικοδομήσουμε πάνω στις ζημιές του Σάντυ, ενώ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις ζωές πολλών ανθρώπων που υπέφεραν από τον τυφώνα", τονίζει ο Ντε Μπλάσιο.

Παρόμοιες θέσεις εκφράζει και ο υποψήφιος των Ρεμπουπλικανών, Τζο Λότα, αδειάζοντας τα στελέχη του κόμματός του στο Κογκρέσσο για την σκληρή οδό που έχουν επιλέξει.

"Αυτό που συμβαίνει στην Ουάσιγκτον είναι εξοργιστικό.  Δεν έχω δει μεγαλύτερη πολιτική ανευθυνότητα από το να σταματάς την κυβερνητική λειτουργία", τονίζει ο Λότα.