Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 309
Log in
A+ A A-

Επεμβαίνει η Εθνοφρουρά στο Φέργκιουσον - Έξι φορές πυροβολήθηκε ο 18χρονος

Στα άκρα έχει φτάσει η κατάσταση στο Μιζούρι του Φέργκιουσον, με τον Κυβερνήτη της Πολιτείας να διατάζει την επέμβαση της Εθνικής Φρουράς, προκειμένου να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας και να αποτραπούν περαιτέρω συγκρούσεις στην περιοχή.

 

Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αποτέλεσαν τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή το βράδυ, κατά τα οποία οι διαδηλωτές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον της Αστυνομίας, με τις Αρχές να απαντούν με ρίψη δακρυγόνων.

Από την πλευρά τους, οι διαδηλωτές αρνούνται ότι προκάλεσαν την Αστυνομία για να επέμβει πιο δυναμικά, υποστηρίζοντας πως, το μόνο το οποίο έκαναν, ήταν μια ειρηνική διαδήλωση, με προσευχές για τον 18χρονο που χάθηκε, σε συνδυασμό με μια μορφή ήρεμης διαμαρτυρίας ενάντια στην βία και την κατάχρηση του δικαιώματος χρήσης όπλου από τους αστυνομικούς.

Πάντως, η κατάσταση στην πόλη παραμένει χαώδης, αφού την Δευτέρα κάποιοι γονείς αρνήθηκαν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, τονίζοντας ότι δεν αισθάνονται σιγουριά στην ιδέα ότι θα κυκλοφορούν στους δρόμους του Φέργκιουσον, όπου η ένταση είναι πιθανή ανά πάσα στιγμή.

Σε ό,τι αφορά σε καθεαυτή την υπόθεση του 18χρονου, το πόρισμα του ιατροδικαστή κάνει λόγο για έξι πυροβολισμούς εναντίον του, εκ των οποίων οι δυο στο κεφάλι.

Υπενθυμίζεται ότι το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε δεύτερη πραγματογνωμοσύνη από ομοσπονδιακό ιατροδικαστή, κατόπιν κοινωνικής απαίτησης αλλά και αιτήματος της οικογένειας Μπράουν.