Log in
A+ A A-

Ομπάμα: "Σταματήστε τα επεισόδια" - Στο Μιζούρι αυτήν την εβδομάδα ο Έρικ Χόλντερ

Στο Φέργκιουσον του Μιζούρι θα μεταβεί αυτήν την εβδομάδα ο επικεφαλής του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, Έρικ Χόλντερ, προκειμένου να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του 18χρονου Μάικλ Μπράουν.  Αυτό ανακοίνωσε την Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κάνοντας νέα παρέμβαση για την κατάσταση στην πόλη, η οποία παραμένει τεταμένη.

"Ας δείξουμε κατανόηση κι ας αφήσουμε τις αντιπαραθέσεις.  Ας προσπαθήσουμε να επουλώσουμε τις πληγές", ήταν το μήνυμα του Αμερικανού Προέδρου προς τους διαδηλωτές του Φέργκιουσον, οι οποίοι, εδώ και δέκα ημέρες, έρχονται σε συνεχείς συγκρούσεις με την Αστυνομία.

"Όλοι έχουμε δει τις εικόνες με τους διαδηλωτές και την Αστυνομία στους δρόμους.  Είναι ξεκάθαρο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών κατεβαίνουν για να διαδηλώσουν ειρηνικά.  Είναι, όμως, επίσης ξεκάθαρο ότι μια μικρή μειοψηφία δεν κατεβαίνει με τις ίδιες διαθέσεις.  Παρότι κατανοώ το πάθος και την οργή που προκάλεσε ο θάνατος του Μάικλ Μπράουν, το να βγάζει κάποιος όπλο εξαιτίας αυτού του θυμού ή να επιτίθεται στην Αστυνομία, το μόνο που καταφέρνει είναι να οξύνει την κατάσταση και να προκαλεί χάος.  Δυσκολεύει, παρά βοηθάει στην απονομή της Δικαιοσύνης", τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Νωρίτερα, μια φερόμενη ως "φίλη του αστυνομικού" τηλεφώνησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και υποστήριξε ότι ο 18χρονος επιτέθηκε πρώτος, ενώ, αντί να ακινητοποιηθεί, έτρεξε επιθετικά προς το μέρος του ενώ, υποτίθεται, ότι του είχε ζητηθεί να σηκώσει τα χέρια ψηλά.