Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Αθώος, έμεινε στη φυλακή 16 χρόνια

  • Written by 

Έμεινε φυλακισμένος για 16 χρόνια και βγήκε έξω με 10 εκατομμύρια.

Ο λόγος για έναν Νεοϋορκέζο ο οποίος τον Μάρτιο του 1995 καταδικάστηκε για την δολοφονία του ραβίνου Αβραάμ Πόλακ τον Φεβρουάριο του 1994.

Ο 42χρονος αφρικοαμερικανός Τζαμπάρ Κόλινς ήταν τότε μόλις 21 ετών και καταδικάστηκε με βάση κάποιες μαρτυρίες ατόμων που ισχυρίστηκαν ότι είχαν δει από μακριά τη σκηνή του εγκλήματος.

Τελικά όπως αποδείχτηκε ένας από τους μάρτυρες είχε ανακαλέσει την κατάθεσή του πριν από τη δίκη. Η κατάθεση του όμως χρησιμοποιήθηκε από την αστυνομία και το γραφείο του εισαγγελέα Τσαρλς Χάινς για να εμπλέξουν τον Κόλινς στη δολοφονία.

Όπως αποκάλυψε αργότερα ο μάρτυρας τον είχαν εξαναγκάσει να υπογράψει την κατάθεση απειλώνατς τον πως θα τον χρέωναν άλλα αδικήματα εάν δεν το έκανε.

Τελικά ένας δικαστής ανέτρεψε την καταδικαστική απόφαση τον Ιούνιο του 2010, καταγγέλλοντας τις πρακτικές αυτές ως ντροπή και άφησε ελεύθερο τον Κόλινς ο οποίος αμέσως έκανε καταγγελία εναντίον της πόλης και της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, αποσπώντας αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όταν βγήκε από τη φυλακή, ο Κόλινς εργάστηκε ως νομικός βοηθός στο γραφείο του δικηγόρου του και πλέον σκοπεύει να γίνει πάστορας και να βοηθήσει όσους έχουν καταδικαστεί άδικα.