Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Απαγορεύουν παιχνίδια και άλλα δώρα στα παχυντικά παιδικά φαγητά

Την αφαίρεση των μικροπαιχνιδιών - δώρων από τα παιδικά γεύματα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες θα εισηγηθεί Δημοτικός Σύμβουλος στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η αμερικανική μεγαλούπολη κατά της παχυσαρκίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σκεπτικό του Δημοκρατικού Δημοτικού Συμβούλου, Μπεν Κάλος, τα δώρα που εμπεριέχονται στις συσκευασίες των γευμάτων αποτελούν ένα έξτρα κίνητρο για τα παιδιά προκειμένου να τα προτιμήσουν, με αποτέλεσμα άμεσες συνέπειες για την σωματική τους διάπλαση και, τελικά, για την υγεία τους.

"Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα λεγόμενα 'happy meals" θα είναι και υγιεινά και ότι τα παιχνίδια και λοιπά δώρα θα είναι ενσωματωμένα σε φαγητά που κάνουν καλό στην υγεία των παιδιών", τονίζει ο Κάλος, ο οποίος θεωρεί πως τα παιχνίδια θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνητρο για την κατανάλωση γευμάτων που θα περιλαμβάνουν φρούτα, λαχανικά και αρτοποιήματα ολικής αλέσεως.

Βάσει της σχετικής πρότασης νόμου, θα απαγορευτεί στα ρεστοράν να προσφέρουν τα δώρα των happy meals εάν το φαγητό περιλαμβάνει πάνω 600 mg αλάτι και συνολικά ξεπερνά τις 500 θερμίδες.