Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο βομβαρδισμών στην Συρία

Ανοικτό το ενδεχόμενο βομβαρδισμών στόχων του ISIS στην Συρία, εκτός από τις - ήδη σε εξέλιξη - επιχειρήσεις στο Ιράκ, άφησε ο Υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τσάκ Χέηγκελ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

 "Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα", ανέφερε ο Χέηγκελ, δίνοντας βάση στις πληροφορίες που θέλουν τις ΗΠΑ να εντείνουν την επιθετικότητά τους απέναντι στους τζιχαντιστές, μετά την βάρβαρη εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϋ.

"Μπορούν να νικηθούν χωρίς να πληγεί το τμήμα τους στην Συρία;  Η απάντηση είναι όχι", ανέφερε ο Στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϋ, κατά την διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης των ΜΜΕ από το Πεντάγωνο.

Παράλληλα, ο Τσακ Χέηγκελ επεσήμανε ότι το ISIS έχει πολύ μεγαλύτερη ισχύ και πιο έντονα χαρακτηριστικά σε σχέση με άλλες ανάλογες ακραίες - τρομοκρατικές ισλαμιστικές ομάδες που εμφανίστηκαν κατά το παρελθόν.

"Είναι κάτι παραπάνω από μια τρομοκρατική οργάνωση.  Συνδυάζουν ακραία ιδεολογία, γνώση στρατηγικής και στρατιωτική δυναμική.  Αυτό είναι κάτι διαφορετικό από όσα έχουμε δει ως τώρα και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.  Ο μόνος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι να ρίξουμε μια ψύχραιμη ματιά και να προετοιμαστούμε", τόνισε ο κ. Χέηγκελ.

Υπέρ της έναρξης των βομβαρδισμών εναντίον στόχων του ISIS στην Συρία τάχθηκε και ο Ρεμπουπλικανός Γερουσιαστής - και πρώην υποψήφιος Πρόεδρος - Τζον Μακέην, ο οποίος χαρακτήρισε "καρκίνο" τους τζιχαντιστές, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα πριν από λίγες ημέρες.