Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Επιστρέφουν τις κλεμένες σημαίες του Μπρούκλιν

Την πρόθεσή τους να επιστρέψουν τις αυθεντικές Αμερικανικές σημαίες της Γέφυρας του Μπρούκλιν εξέφρασαν στις Αρχές οι δυο Γερμανοί καλλιτέχνες που τις αφαίρεσαν πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με δήλωση αξιωματικού της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης στο CNN.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από έναν μήνα, όταν έκπληκτοι οι εργαζόμενοι αλλά και οι διερχόμενοι οδηγοί στην ιστορική Γέφυρα της Νέας Υόρκης παρατήρησαν πως, αντί για τις αμερικανικές σημαίες, στους ιστούς κυμάτιζαν δυο λευκές.  Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία, αφού δεν αποκλείστηκε η πιθανότητα να πρόκειται για προειδοποίηση τρομοκρατικής ενέργειας, ενώ οι Αρχές "ξεσκόνισαν" τα βίντεο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες.

Τελικά, την ευθύνη ανέλαβαν δυο Γερμανοί καλλιτέχνες, οι οποίοι υποστήριξαν πως απλώς ήθελαν να τιμήσουν την μνήμη του Αρχιτέκτονα της Γέφυρας, ο οποίος ήταν Γερμανικής καταγωγής.

Πάντως, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη εάν θα τους αποδωθούν κατηγορίες, αφού, ακόμη κι αν επιστρέψουν τις σημαίες, δεν παύουν να διετέλεσαν ποινικό αδίκημα, περνώντας σε απαγορευμένη περιοχή.