Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Όχι στα μπουγελώματα για Αμερικανούς διπλωμάτες

  • Written by 

Tέλος το «Ice Bucket Challenge» για τους Αμερικανούς διπλωμάτες. Με εσωτερική νότα την οποία εξέδωσε, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαγορεύει από εδώ και στο εξής στους διπλωμάτες του να συμμετέχουν στο μπουγέλωμα με τους κουβάδες που γίνεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μέχρι τώρα, πολιτικοί, ηθοποιοί και άλλοι διάσημοι έχουν λάβει μέρος στο «Ice Bucket Challenge», μεταξύ αυτών ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρί Χαρφ «οι ηθικοί κανόνες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αποτρέπουν τη συμμετοχή δημόσιων λειτουργών μας, όπως πρεσβευτές, σε κινήσεις για ιδιωτικά κέρδη, ανεξάρτητα από τον καλό σκοπό, που αυτές γίνονται».

Το "Ice Bucket Challenge" αποτελεί πλέον παγκόσμιο φαινόμενο που διαδόθηκε μέσω των social media όπου όσοι δέχονται την πρόσκληση ρίχνουν έναν κουβά με παγωμένο νερό στο κεφάλι τους, για τη συγκέντρωση τουλάχιστον 100 δολαρίων για την καταπολέμηση της νόσου ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση).

Η ένωση ALS ανακοίνωσε πάντως ότι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 41.800.000 δολάρια από τις 29 Ιουλίου έως τις 21 Αυγούστου έναντι μόλις 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.