Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

Kυβερνοεπίθεση στη Sony από χάκερς

  • Written by 

«Έπεσε» το δίκτυο των 52 εκατομμυρίων χρηστών του Playstation όταν δέχθηκε κυβερνοεπίθεση από άνγωστη ομάδα η οποία μάλιστα απείλησε για βόμβα στο αεροπλάνο που μετέφερε υψηλόβαμο στέλεχος της Sony.

H εταιρία διαβεβαίωσε ότι δεν παραβιάστηκαν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών ενώ εργάζεται για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Το δίκτυο του PlayStation και η Sony Entertainment χτυπήθηκαν σε μία προσπάθεια να υπερφορτωθεί το δίκτυό μας με τεχνητή υψηλή κίνηση» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Η Sony ανακοίνωσε πως οι εργασίες συντήρησης θα κρατήσουν μερικές από τις υπηρεσίες του δικτύου εκτός λειτουργίας, μεταξύ τους το PlayStation Store, την διαχείριση λογαριασμών, το σύστημα εγγραφής χρηστών, εφαρμογές ψυχαγωγίας και online παιχνίδια.

Tην ίδια στιγμή η ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο δίκτυο του PlayStation με Τweet της αναφέρθηκε και στην απειλή για την ασφάλεια της πτήσης στην οποία επέβαινε ο πρόεδρος της Sony Online Entertainment Τζον Σμέντλεϊ. Το αεροσκάφος της American Airlines αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Φοίνιξ της Αριζόνα αντί για το San Diego της Καλιφόρνια.

Ο Σμέντλεϊ με ανάρτηση του στο Twitter παραδέχθηκε τις απειλές που δέχθηκε: «Ναι. Το αεροπλάνο μου άλλαξε προορισμό. Δεν θα συζητήσω περισσότερα επ' αυτού. Η Δικαιοσύνη θα βρει αυτούς τους τύπους».