Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Θα καθαρίσει την Γέφυρα του Μπρούκλιν για να γλιτώσει την φυλακή

Με κοινωνική εργασία αντί τρίμηνης φυλάκισης θα πληρώσει ένας Ρώσος τουρίστας την... τρέλα του να σκαρφαλώσει σε απαγορευμένο σημείο της Γέφυρας του Μπρούκλιν, προκειμένου να τραβήξει φωτογραφία της Νέας Υόρκης με το iPhone του και να την προσθέσει στην... πλούσια συλλογή του.

Παρά το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας πρότεινε αρχικά την 90ήμερη φυλάκισή του, η Δικαστής φάνηκε πιο ελαστική, συνυπολογίζοντας το λευκό ποινικό μητρώο του 24χρονου κατηγορούμενου.

"Δεν ήταν και η πιο έξυπνη κίνηση, αλλά δεν ήθελε να κάνει κακό.  Θα παρακαλούσα να επανέλθετε με μια πρόταση υποχρεωτικής κοινωνικής εργασίας", ανέφερε η Δικαστής.

Έτσι, το Δικαστήριο κατέληξε τελικά να επιβάλει στον Ρώσο να καθαρίσει δωρεάν την Γέφυρα του Μπρούκλιν, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να απαλλαγεί από τις περιπέτειές του με την Αμερικανική Δικαιοσύνη.

Ο 24χρονος συνελήφθη στις 24 Αυγούστου, όταν ανέβηκε σε απαγορευμένο ύψος στην Γέφυρα του Μπρούκλιν, παρά το γεγονός ότι οι σχετικές πινακίδες ήταν ορατές και ξεκάθαρες.  Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ίδιος κατέβηκε με την ίδια άνεση που ανέβηκε και συνελήφθη τελικά από την Αστυνομία στην είσοδο.

Πάντως, το νέο περιστατικό παραβίασης των μέτρων ασφαλείας στην Γέφυρα του Μπρούκλιν προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, ο οποίος προανήγγειλε ότι το καθεστώς φύλαξης στις Γέφυρες της Αμερικανικής Μεγαλούπολης θα γίνει πιο αυστηρό.