Log in
A+ A A-

Τι χειμώνας περιμένει τη Νέα Υόρκη;

Με τον Αύγουστο να φτάνει στο τέλος του και το φθινόπωρο να βρίσκεται προ των πυλών, οι κάτοικοι του Βορείου Ημισφαιρίου αφήνουν τις παραλίες και ετοιμάζονται να μπουν σε τροχιά... χειμερινής ρουτίνας.  Για τους κατοίκους της Νέας Υόρκης και άλλων Αμερικανικών Πολιτειών, αρχίζει να αναπτύσσεται ενδόμυχα το ερώτημα: Τι χειμώνας περιμένει φέτος; Θα έχει τα εξοντωτικά κρύα αυτού που πέρασε, με συνεχείς χιονοθύελλες και χαμηλότατες θερμοκρασίες ή μήπως κάτι πιο ήπιο;  Με δεδομένο ότι κανείς δεν μπορεί να δώσει ασφαλή πρόβλεψη, πάμε να δούμε τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Σύμφωνα με το liveweatherblogs, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα πράγματα δείχνουν κάπως έως αρκετά καλύτερα σε σχέση με την περσινή "μαρτυρική" χρονιά, που κόστισε εκατομμύρια δολάρια στην πόλη αλλά και μεγάλη ταλαιπωρία στους κατοίκους του "Μεγάλου Μήλου".

Όπως τονίζεται, προβλέπεται μια τουλάχιστον μεγάλη χιονοθύελλα (με ύψος χιονιού άνω των 6 ιντσών) η οποία και τοποθετείται χρονικά μάλλον τον Φεβρουάριο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει δεύτερη, κοντά στο ίδιο χρονικό διάστημα.

"Εάν σας αρέσει το χιόνι, ετοιμαστείτε για ένα χειμώνα χωρίς συνεχόμενες χιονοπτώσεις.  Μπορεί να βιώσετε μια ή δυο συνεχόμενες εβδομάδες χιονοπτώσεων και μετά να περάσει αρκετός καιρός χωρίς να πέσει καθόλου χιόνι.  Ο χειμώνας στη Νέα Υόρκη θα είναι αρκετά απρόβλεπτος, με καταιγίδες αλλά και ξαφνικές χιονοπτώσεις της τελευταίας στιγμής".

Όμως, τονίζεται ότι οι φετινές θερμοκρασίες θα είναι "πάνω του μέσου όρου" για τον περισσότερο χειμώνα, με πιο ζεστό μήνα τον Δεκέμβριο και πιο ψυχρό τον Φεβρουάριο, μέχρι και τις αρχές Μαρτίου.  Μάλιστα, θεωρείται πολύ πιθανό φέτος να υπάρχουν και... ανοιξιάτικες ημέρες ακόμη και στην καρδιά του Ιανουαρίου, σε ένα σκηνικό το οποίο πέρυσι ήταν μάλλον... μακρινό.

"Ο φετινός χειμώνας δεν θα είναι σαν τον περσινό. Κάποιες ημέρες, η θερμοκρασία θα σας επιτρέπει ακόμη και να κάτσετε στα εξωτερικά τραπέζια κάποιου ρεστοράν στη Νέα Υόρκη.  Να περιμένετε απότομες αλλαγές: Από μια σχετικά ζεστή και ηλιόλουστη εβδομάδα να περνάτε απότομα σε μια επόμενη με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες.  Εάν θέλετε ποικιλία στις καιρικές συνθήκες του χειμώνα, ο φετινός θα είναι ό,τι πρέπει για εσάς.  Θα ξεκινήσει πιο ζεστός από τον μέσο όρο (Δεκέμβριος) και θα κλείσει με αρκετά κρύα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο".