Log in
A+ A A-

Ομπάμα: Έτσι θα αντιμετωπίσουμε το Ισλαμικό Κράτος

Την αποστολή 475 στρατιωτών, οι οποίοι θα αναλάβουν να εκπαιδεύσουν τις Ιρακινές δυνάμεις, αλλά και την ενατικοποίηση των αεροπορικών επιθέσεων, ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, στο διάγγελμά του για το σχέδιο αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους.

Στην αρχή του διαγγέλματος, ο κ. Ομπάμα αναφέρθηκε στον τίτλο του "Ισλαμικού Κράτους", τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για μια οργάνωση "Ισλαμική", αλλα ούτε για "Κράτος", παρά μόνο για μια τρομοκρατική ομάδα, η οποία έχει σκοπό να σκορπίσει τον πόνο και τον θάνατο στο πέρασμά της.

"Μπορεί αυτή η ομάδα να αυτοαποκαλείται "Ισλαμικό Κράτος".  Όμως, δεν είναι "Ισλαμική".  Δεν υπάρχει κάποια θρησκευτική κάλυψη για τις δολοφονίες αθώων ανθρώπων, πολλώ δε μάλλον όταν η πλεξιοψηφία των θυμάτων είναι Μουσουλμάνοι.  Δεν είναι "Κράτος", γιατί δεν έχει αναγνώριση ούτε από κάποια Κυβέρνηση, ούτε από τους πολίτες του.  Δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια τρομοκρατική οργάνωση με μοναδικό σκοπό να εξουδετερώσει όποιον βρει μπροστά της.  Παρότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο σχέδιο απέναντι στην χώρα μας, οι τρομοκράτες αυτοί απείλησαν επανειλημμένως τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.  Για αυτό, θα απαντήσουμε δυναμικά και αποτελεσματικά", τόνισε ο κ. Ομπάμα.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ήδη έχουν ολοκληρωθεί 150 επιτυχημένες αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, με αποτέλεσμα να προστατευθεί το προσωπικό των ΗΠΑ στην περιοχή, να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να σκοτωθούν εκατοντάδες μαχητές του "Ισλαμικού Κράτους".

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα αντιμετώπισης, ο κ. Ομπάμα προανήγγειλε 1) ακόμη περισσότερες αεροπορικές επιθέσεις 2) αποστολή 475 ανδρών του στρατού για την εκπαίδευση των Ιρακινών Ενόπλων Δυνάμεων 3) Διακοπή οποιασδήποτε διόδου χρηματοδότησης της τρομοκρατικής οργάνωσης 4) Ενίσχυση της κατασκοπείας στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους 5) Αποτροπή φανατικών Μουσουλμάνων από την Δύση προκειμένου να ταξιδέψουν και να πολεμήσουν στο πλευρό τους 6) Παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό που κινδυνεύει.

Πάντως, για μια ακόμη φορά ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκαθάρισε ότι ο Αμερικανικός Στρατός δεν θα πραγματοποιήσει σειρά χερσαίων επιχειρήσεων σε ξένο έδαφος, αλλά θα ακολουθήσει την στρατηγική της ενίσχυσης, εκπαίδευσης και υποβοήθειας των τοπικών στρατιωτικών δυνάμεων, με την συνεισφορά των επιθέσεων από αέρος.