Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Αντιδράσεις για την φωτογραφία με την... συλληφθείσα μασκότ

Αυστηρότερη γίνεται καθημερινά η αστυνομική παρουσία στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης, με τις Αρχές να ελέγχουν πλέον πιο τακτικά τους άνδρες ή τις γυναίκες που βρίσκονται πίσω από τις στολές των ηρώωην κόμικς και φωτογραφίζονται με το κοινό.

Έτσι, μετά την επεισοδιακή σύλληψη ενός νεαρού "Σπάιντερμαν" πριν από δυο μήνες - ο οποίος μάλιστα αντιστάθηκε και βιντεοσκοπήθηκε να δίνει μάχη σώμα με σώμα με αστυνομικό - ήταν η σειρά μιας γυναίκας ντυμένης Έλμο να οδηγηθεί στο Τμήμα με χειροπέδες.

Μάλιστα, στην περίπτωσή της, το NYPD προέβη σε μια κίνηση όχι ιδιαίτερα συνηθισμένη, καθώς δημοσιοποίησε την φωτογραφία της στο Twitter, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Πρόσφατα, ο Δήμος Νέας Υόρκης ψήφισε έναν κανονισμό που περιορίζει την δυνατότητα απασχόλησης στην Τάιμς Σκουέρ με την ιδιότητα των μεταμφιεσμένων υπερηρώων.  Πρόκειται για μια δραστηριότητα η οποία ήταν ανεξέλεγκτη, με δεκάδες άτομα καθημερινά να φορούν την στολή κάποιου τηλεοπτικού χαρακτήρα ή ήρωα κόμικς και να φωτογραφίζονται με τουρίστες, λαμβάνοντας κάποια "δωρεά".  Όμως, η Αστυνομία τους απαγόρευε να ζητήσουν χρήματα από τους τουρίστες, οι οποίοι θα μπορούσαν να τους αφήνουν δωρεές στο ποσό που επιθυμούσαν κι αν είχαν την δυνατότητα.  Παρόλα αυτά, πολλοί "ηθοποιοί" είχαν βάλει "ταρίφα" 10 δολαρίων, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαμαρτυρίες ή ακόμη και θερμά επεισόδια στο κέντρο της Νέας Υόρκης.

Με βάση τα νέα δεδομένα, η εκάστοτε "μασκότ" θα πρέπει να έχει καταγραφεί και να έχει λάβει ειδική άδεια.