Log in
A+ A A-

Ένα βήμα από την αεροπορική επέμβαση στην Συρία

Το "πράσινο φως" του Μπαράκ Ομπάμα απομένει προκειμένου να ξεκινήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού δικτύου CNN, το οποίο επικαλείται πηγές μέσα από τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, κάθ' όλη την διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, ανώτερα στελέχη του Αμερικανικού στρατού βρίσκονταν σε συνεχείς επαφές με τις Μυστικές Υπηρεσίες, προκειμένου να καθοριστούν οι στόχοι, σε μια αεροπορική επιδρομή η οποία θα έχει περισσότερες ιδιότητες σε σχέση με αυτήν που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ιράκ.

Οι επιδρομές στην Συρία, οι οποίες βρίσκονται ένα βήμα πριν την έναρξη, θα έχουν ως στόχο, κατά κύριο λόγο, σημαντικές εγκατάσεις  - κέντρα του στρατιωτικού και οικονομικού ελέγχου του Ισλαμικού Κράτους, οι εγκέφαλοι του οποίου έχουν βρει ασφαλές πεδίο στην χώρα, που μαστίζεται εδώ και τρία χρόνια από τον εμφύλιο πόλεμο.

Όπως τονίζεται από Αμερικανικούς αξιωματούχους, ο κ. Ομπάμα έχει μεν την υψηλή εποπτεία της όλης επιχείρησης, παρόλα αυτά όμως δεν θα εμπλέκεται άμεσα με τον τρόπο και τον χρόνο του εκάστοτε χτυπήματος, παραχωρώντας το πρόσταγμα στις Ένοπλες Δυνάμεις και τους άμεσους πολιτικούς προϊστάμενους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι στον Αμερικανό πρόεδρο έχει παραδοθεί μια λίστα με τους στόχους, ενώ αναλύονται όλα τα δεδομένα και οι δυσκολίες της επέμβασης.