Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ο Δήμαρχος καταργεί τις άμαξες

Στην τελική ευθεία μπαίνει η απαγόρευση των παραδοσιακών αμαξών στην πόλη της Νέας Υόρκης και το Σέντραλ Πάρκ, με τον Δήμαρχο, Μπιλ ντε Μπλάσιο, να επεξεργάζεται με το επιτελείο του την τελική μορφή του νέου κανονισμού, ο οποίος θα έχει πολλές ιδιαιτερότητες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων, αυτό που προβληματίζει τον κ. ντε Μπλάσιο είναι η εργασιακή αποκατάσταση των χειριστών των αμαξών, οι οποίοι θα μείνουν άνεργοι από την επόμενη κιόλας ημέρα, σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, ειδικά για τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Όπως τονίζεται, το σενάριο που εξετάζει η Δημοτική Αρχή Νέας Υόρκης είναι η αντικατάσταση των αμαξών με άλογα με ηλεκτροκίνητες, οι οποίες έχουν επίσης έναν χαρακτήρα ρετρό και μπορούν να καταστούν ελκυστικές για τους τουρίστες, χωρίς να θίγουν το αίσθημα των φιλόζωων.

Από την άλλη πλευρά, οι επικριτές του σχεδίου εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσον οι άμαξες χωρίς άλογα θα έχουν την ίδια εισπρακτική επιτυχία, διατηρώντας τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας χειριστών.