Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Σιάτλ: πετάς το φαγητό; Πρόστιμο

  • Written by 

Πρόστιμα τα οποία θα φτάνουν και τα 50 δολάρια θα πληρώνουν οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις του Σιάτλ που πετούν στα σκουπίδια πάνω από 10% του φαγητού τους.

Αυτό αποφάσισε με νέο διάταγμα το δημοτικό συμβούλιο του Σιάτλ ψηφίζοντας επιβολή προστίμου στο πλαίσιο μια προσπάθειας ανακύκλωσης. Τα πρόστιμα θα ξεκινούν από 1 δολάριο εάν οι κάδοι απορριμμάτων τους περιέχουν πάνω από 10% απόβλητου φαγητού ενώ οι επιχειρήσεις και οι πολυκατοικίες θα πληρώνουν 50 δολάρια. Έτσι, όταν οι σκουπιδιάρηδες βλέπουν πολλά απόβλητα τροφίμων σε έναν κάδο, θα το σημειώνουν σε ένα μηχανογραφημένο σύστημα και το πρόστιμο θα προστίθεται στο λογαριασμό σκουπιδιών του κατοίκου.


Το Σιάτλ ανακυκλώνει ήδη το 56% των αποβλήτων της ενώ στόχος είναι να φτάσει το 60% μέχρι το 2015 ενώ αποτελεί την δεύτερη Πολιτεία των ΗΠΑ μετά το Σαν Φρανσίσκο που η κομποστοποίηση είναι υποχρεωτική, σε μια προσπάθεια για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η έκδοση προειδοποιητικών εισιτηρίων ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2015 και η επιβολή προστίμων την 1η Ιουλίου.