Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 309
Log in
A+ A A-

Φέργκιουσον: Συγγνώμη από τον Αρχηγό της Αστυνομίας στην οικογένεια Μπράουν

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε από την οικογένεια του 18χρονου Μάικλ Μπράουν ο αρχηγός της Αστυνομίας της πόλης Φέργκιουσον, Τόμας Τζάκσον, εκφράζοντας την οδύνη του για τον θάνατο του γιου τους, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού.

Ειδικότερα, ο Τζάκσον εστίασε στο γεγονός ότι, αμέσως μετά τον πυροβολισμό, η σωρός του Μπράουν παρέμεινε στον δρόμο για σχεδόν τέσσερις ώρες, γεγονός που θεωρήθηκε ασέβεια από την οικογένειά του, ενώ αποτέλεσε και αποτρόπαιο θέαμα για τους κάτοικους της περιοχής και τους διερχόμενους.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας τόνισε ότι αυτό συνέβη επειδή οι Αστυνομικοί προσπαθούσαν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για να διαλευκάνουν την υπόθεση και όχι για να προσβάλουν την μνήμη του Μπράουν.

"Θα ήθελα επίσης να ζητήσω συγγνώμη από τους διαδηλωτές που διαμαρτυρήθηκαν μετά τον θάνατο του Μπράουν.  Η Αστυνομία ήταν εκεί για να προστατεύσει το δικαίωμά τους να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά.  Κάποιοι διαδηλωτές, όμως, είχαν διαφορετική ατζέντα", κατέληξε ο Τζάκσον, με σαφείς αιχμές για το κομμάτι των διαμαρτυρόμενων που ήρθε σε σύγκρουση με την Αστυνομία.

Η υπόθεση Μπράουν και το κατά πόσον ο Αστυνομικός που τον σκότωσε το έκανε στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας ή διέπραξε κατάχρηση εξουσίας ερευνάται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα.