Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Συνελήφθη Πολιτειακός Βουλευτής για απάτη

Αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη έρχεται ένας Πολιτειακός Βουλευτής της Νέας Υόρκης, ο οποίος φέρεται να έκανε χρήση της επιδότησης της πολιτικής του καμπάνιας για προσωπικά του έξοδα.

Ο λόγος για τον William Scarborough (D-Jamaica) ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη και οδηγήθηκε την Τετάρτη ενώπιον του Δικαστηρίου, κατηγορούμενος για απάτη.

"Δεν πιστεύω ότι εξέθεσα την Βουλή και θεωρώ ότι ενήργησα βάσει του νόμου.  Είμαι αθώος", είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ο Βουλευτής, ο οποίος μίλησε σε ανάλογο ύφος και στο Δικαστήριο.

Ειδικότερα, ο Scarborough φέρεται να δήλωνε ψευδή έξοδα μετακινήσεων, ενώ, στην πραγματικότητα, βρισκόταν στο γραφείο του στο Κουήνς.  Η υπόθεσή του είχε απασχολήσει τις Αρχές από τον περασμένο Μάρτιο, όταν αστυνομικοί είχαν εισβάλει στο γραφείο του και προχώρησαν σε επιτόπια έρευνα.  Επτά μήνες αργότερα, ακολούθησε η σύλληψή του.

Πάντως, ο πολιτικός από το Κουήνς δεν είναι ο μοναδικός που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών, καθώς υπάρχουν έρευνες και για άλλες περιπτώσεις διαφθοράς και σεξουαλικών σκανδάλων.