Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Καθηγητής πήδηξε από την Γέφυρα "Τζορτζ Ουάσιγκτον"

Αίσθηση προκαλεί η αυτοκτονία ενός δασκάλου από το Νιου Τζέρσεϋ, ο οποίος πήδηξε από την γέφυρα "Τζορτζ Ουάσιγκτον", μην αντέχοντας τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση μαθητών που του αποδίδονταν από κύκλους του σχολείου που υπηρετούσε.

Πρόκειται για τον 24χρονο Ντόνοβαν Ντίξον, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε από την Αστυνομία και, στην συνέχεια, αναγνωρίστηκε από τον αδερφό του.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ντίξον αποφάσισε να δώσει τέλος στην ζωή του όταν πληροφορήθηκε πως η Αστυνομία είχε ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να διαπιστώσει εάν ευσταθούσαν οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση μαθητών εναντίον του.  Όλα αυτά καθώς, μετά από καταγγελίες, ο αυτόχειρας είχε έρθει στο στόχαστρο της ίδιας της Διεύθυνσης του σχολείου, που είχε αποστείλει επιστολές στους γονείς, συνιστώτας ψυχραιμία και προαναγγέλοντας την έναρξη των ερευνών.

Όπως τονίζεται, ο Ντίξον ήταν ιδιαίτερα οικείος για τους μαθητές, ενώ στην προσωπική του σελίδα στο Facebook εμφανιζόταν σε πολλές φωτογραφίες μαζί τους, ποζάροντας σαν να επρόκειτο για συνομήλικούς του.  Παράλληλα, εκτός από καθηγητής Μαθηματικών, ήταν και προπονητής, με αποτέλεσμα να έρχεται σε τακτικότερη επαφή μαζί τους.

Σε κάθε περίπτωση, η αυτοκτονία του Ντίξον έχει προκαλέσει αίσθηση, ενώ εκφράζεται η άποψη ότι η έρευνα για τις καταγγελίες της σεξουαλικής παρενόχλησης θα πρέπει να συνεχιστεί.