Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Το Σάββατο τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν

Το προσεχές Σάββατο (18/10), στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η τελετή θεμελίωσης του νέου παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, 13 χρόνια μετά την κατάρρευση του παλαιού ναού, κατά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Η στιγμή θεωρείται πολύ σημαντική, τόσο για την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής όσο και για τους συγγενείς των θυμάτων των επιθέσεων, ανεξαρτήτως θρησκευτικού δόγματος, αφού η ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου είχε αποκτήσει, εδώ και αρκετά χρόνια, έναν ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το τελετουργικό θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα περιλαμβάνει Αγιασμό και στην συνέχεια Δοξολογία, πρωτοστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Δημητρίου. Κατόπιν, θα ακολουθήσει συνέντευξη στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που θα δώσουν το παρόν.

Ο χώρος της εκδήλωσης θα είναι ανοιχτός, αν και τονίζεται πως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν το ταχύτερο δυνατόν, αφού οι θέσεις των καθημένων είναι περιορισμένες.

Στην τελετή θεμελίωσης αναμένεται να δώσουν το παρών, μεταξύ άλλων, επιφανείς εκπρόσωποι της ομογένειας, οι επικεφαλής της Ελληνορθόδοξης Ιεραρχίας, Πολιτειακοί και Ομοσπονδιακοί Αντιπρόσωποι αλλά και κορυφαία στελέχη του Δήμου Νέας Υόρκης.