Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Αναβαθμίζονται τα αεροδρόμια JFK - La Guardia

Την ανάγκη αναβάθμισης των δυο βασικών αεροδρομίων της Νέας Υόρκης, JFK και La Guardia, επεσήμαναν κατά την συνάντησή τους ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, προαναγγέλοντας σχετικό διαγωνισμό για έναρξη των σχετικών εργασιών.

"Το La Guardia θυμίζει αεροδρόμιο τριτοκοσμικής χώρας.  Παρέχει τις χειρότερες υπηρεσίες προς τους επιβάτες παγκοσμίως", ήταν τα σκληρά λόγια που είχε χρησιμοποιήσει ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν για το - κυρίως εσωτερικών πτήσεων - αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, με τον Άντριου Κουόμο να δηλώνει ότι ο αντιπρόεδρος "δεν έχει άδικο".

"Τα αεροδρόμιά μας δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε να είναι, αν αναλογιστεί κανείς και τον διεθνή ανταγωνισμό", παραδέχτηκε ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, με τον Αντιπρόεδρο  Μπάιντεν να ασκεί κριτική και για τις υπηρεσίες του JFK.

"Τι να τον κάνεις το νέο και σύγχρονο τερματικό σταθμό της Jet Blue, όταν χρειάζεσαι τόσο χρόνο για να μπεις και να βγεις ή επιπλέον όταν δεν υπάρχουν χώροι για να κοιμηθείς ή να κάνεις την δουλειά σου;" 

Όπως ανέφεραν οι δυο άνδρες, ο σχετικός προϋπολογισμός αναβάθμισης των δυο αεροδρομιών αγγίζει τα 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια και θα περιλαμβάνει την κατασκευή των νέων κεντρικών τερματικών σταθμών, ενώ οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους ανάδοχους περιλαμβάνουν και ευρύτερη σιδηροδρομική ή συγκοινωνιακή σύνδεση, η οποία σήμερα είναι περιορισμένη.

"Ο χρόνος που απαιτείται για να φτάσει κάποιος στα δυο αεροδρόμια με την συγκοινωνία από την κεντρική πόλη μας, το Μανχάτταν, είναι πραγματικά πολύ μεγάλος", ανέφερε ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

Κουόμο και Μπάιντεν προχώρησαν σε κοινή ανακοίνωση για την έναρξη των διαγωνισμών στο Vaughn College of Aeronautics.