Log in
A+ A A-

Τρεις Αμερικανίδες μαθήτριες ταξίδεψαν για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος

Θρίλερ με τρεις Αμερικανίδες μαθήτριες, οι οποίες συνελήφθησαν από το FBI στην Γερμανία, καθώς βρίσκονταν καθ' οδόν για την Συρία, προκειμένου να ενταχθούν στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, πρόκειται για τρία κορίτσια, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών, που έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ αλλά κατάγονται από Αφρικανικές χώρες (η πρώτη από το Σουδάν και οι άλλες δυο από την Σομαλία).

Όπως έγινε γνωστό, οι γονείς τους δεν γνώριζαν καθόλου για τις προθέσεις τους και αντιλήφθηκαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά όταν ο Σουδανός πατέρας δέχτηκε τηλεφώνημα από το σχολείο για απουσία της κόρης του από το μάθημα.  Κάπως έτσι αποκαλύφθηκε ότι η ίδια, μαζί με τις Σομαλές φίλες της (οι οποίες είχαν πάρει το διαβατήριό τους και έκλεψαν από τους γονείς τους το ποσό των 2000 δολαρίων) βρίσκονταν στην Γερμανία, απ' όπου και θα ταξίδευαν στην Τουρκία, για να περάσουν στην Συρία και να συναντήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Τελικώς, μετά από καταγγελία των γονέων στο FBI, τα τρία κορίτσια συνελήφθησαν στην Φραγκφούρτη, όπου και εστάλησαν πίσω στις ΗΠΑ με το πρώτο αεροπλάνο.  Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανακρίθηκαν από πράκτορες του FBI και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Πάντως, το περιστατικό αποτελεί μια ακόμη ένδειξη σχετικά με το πώς το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να αντλήσει μέλη από τον Δυτικό κόσμο.