Log in
A+ A A-

Νίκησε τον Έμπολα ο κάμεραμαν του NBC - Βελτιώνεται η κατάσταση της νοσοκόμας

Ενθαρρυντικά είναι τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας των Αμερικανών ασθενών του Έμπολα.  Εξιτήριο για τον εικονολήπτη του NBC, βελτιώνεται η εικόνα της πρώτης νοσοκόμας.

 

Εξιτήριο από το ειδικό Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα πήρε την Τετάρτη ο εικονολήπτης του NBC, Ασόκα Μούκπο, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον Έμπολα κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην Λιβερία.

Την σχετική είδηση έδωσε στην δημοσιότητα ο ίδιος ο 33χρονος, ο οποίος, σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε πως "πάλεψε και νίκησε, με μεγάλη βοήθεια".

Στην αντίπερα όχθη, ευχάριστα είναι τα νέα και για την κατάσταση της υγείας της Νίνα Φαμ, της πρώτης νοσοκόμας του Texas Presbyterian Hospital που προσβλήθηκε από τον Έμπολα.  Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση της υγείας της αναβαθμίστηκε από "σταθερή" σε "καλή", δείγμα ότι ο οργανισμός της ανταποκρίνεται θετικά στην θεραπεία.

Πάντως, αναφορικά με την έταιρη νοσοκόμα, Άμπερ Βίνσον, οι πληροφορίες διαρρέουν με το σταγονόμετρο, αφού η οικογένειά της έχει απαιτήσει να μην δημοσιοποιηθεί η πορεία της υγείας της.

Οι δυο νοσοκόμες μολύνθηκαν από τον Έμπολα λόγω ελλειπών μέτρων ασφαλείας κατά τη νοσηλεία του ασθενούς Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο οποίος έφυγε από την ζωή χτυπημένος από τον θανατηφόρο ιό.