Log in
A+ A A-

Ρεμπουπλικάνοι: Ματαίωσαν το ντιμπέητ στο NBC

Την ματαίωση του προγραμματισμένου για τις 26 Φεβρουαρίου ντιμπέιτ των υποψηφίων των Ρεμπουπλικανών στο NBC γνωστοποίησε με επιστολή της στο τηλεοπτικό δίκτυο η Εθνική Επιτροπή του Ρεμπουπλικανικού Κόμματος.

Αιτία στάθηκε η στάση των συντονιστών στην πρόφατη τηλεοπτική αναμέτρηση στο CNBC, η οποία και προκάλεσε την έκρηξη τόσο των κομματικών στελεχών όσο και των ίδιων των υποψηφίων.

Από πλευράς του NBC News αναμένεται να υπάρξει αντίδραση, καθώς, παρότι συνεργάζεται ειδησεογραφικά και ανήκει στην ίδια μητρική εταιρεία με το CNBC, πρόκειται για έναν διαφορετικό σταθμό με πιο έμπειρη δημοσιογραφική ομάδα.

Μάλιστα, είχε τεθεί το ερώτημα για το κατά πόσον θα έπρεπε να συντονίσουν το πρόσφατο ντιμπέιτ οι δημοσιογράφοι του NBC News, οι οποίοι θεωρούνται εμπειρότεροι και ποιοτικότεροι στο πολιτική ρεπορτάζ. CNBC και NBC News ανήκουν στην NBC Universal, η οποία είναι θυγατρική της εταιρείας Comcast.

Στεγάζονται σε ξεχωριστά κτίρια και έχουν διαφορετικά διοικητικά συμβούλια, παρόλα αυτά όμως, ως προερχόμενα από τον ίδιο όμιλο, συνεργάζονται στο ενημερωτικό κομμάτι.