Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Έσπασε το ρεκόρ επιβατών στα τρένα

Δεν πέφτει καρφίτσα στα τρένα του μετρό της Νέας Υόρκης, με την διαχειρίστρια εταιρεία (ΜΤΑ) να ανακοινώνει ότι, κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου, έσπασε έξι φορές το ρεκόρ προσέλευσης επιβατών, που κρατούσε από το 2013!

 

Ειδικότερα, το μεγαλύτερο ρεκόρ στην Ιστορία του Μετρό της Αμερικανικής μεγαλούπολης καταγράφηκε στις 23 Σεπτεμβρίου, όταν 6.106.694 πέρασαν από όλες τις γραμμές των που διαχειρίζεται η ΜΤΑ.  Όμως, δεν ήταν η μοναδική φορά που ο αριθμός των επιβατών ξεπέρασε τα 6 εκατομμύρια. Αυτό συνέβη ακόμη άλλες τέσσερις ημέρες κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου, την στιγμή που το προηγούμενο ρεκόρ (24/10/13) ήταν κάτω των 6 εκατομμυρίων.

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο είναι πως γίνεται λόγος για την μεγαλύτερη προσέλευση επιβατών από την έναρξη της σύγχρονης περιόδου καταγραφής (1985), φτάνοντας σε επίπεδα αριθμών των 1940s, όπου, όμως, πολλές φορές οι επιβάτες διπλοκαταγράφονταν, λόγω των υποεταιρειών που είχαν αναλάβει το έργο των μεταφορών.

Σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις, η αύξηση των επιβατών του τρένου καταδεικνύει κυρίως ότι ο αριθμός των Αμερικανών που χρησιμοποιεί ή κατέχει ΙΧ είναι σαφώς μικρότερος σε σχέση με το παρελθόν.