Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Νέο ύποπτο κρούσμα Έμπολα - Πεντάχρονος στην απομόνωση

Στην απομόνωση του Bellevue Hospital, στη Νέα Υόρκη, νοσηλεύεται ένα πεντάχρονο αγόρι, το οποίο υπεβλήθη σε εξετάσεις για πιθανή προσβολή του από τον ιό Έμπολα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, το παιδί παρουσίασε αδιαθεσία και ύστερα ανέβασε πυρετό, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητο να υποβληθεί σε εξετάσεις και να εισαχθεί σε μονάδα απομόνωσης, όπου και θα παραμείνει μέχρι τα τελικά αποτελέσματα.

Όπως έγινε γνωστό, ο 5χρονος, δεν είχε σχέση με τον γιατρό που νοσηλεύεται αυτήν την στιγμή στο Bellevue, αλλά - εφόσον τελικά βγει θετικός - θα προκύψει ότι προσβλήθηκε από τον ιό κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην Γουινέα, όπου βρισκόταν πρόσφατα.

Παράλληλα, ο κ. ντε Μπλάσιο ξεκαθάρισε ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες δεν πρόκειται να πραγματοποιήσουν καμία παρέμβαση στο Μπρονξ, όπου διαμένει μόνιμα το παιδί, εάν δεν βγουν τα οριστικά αποτελέσματα των εξετάσεων.

Σύμφωνα με τα παρόντα δεδομενα, η απάντηση για το κατά πόσον ο 5χρονος είναι θετικός στον Έμπολα θα γνωστοποιηθεί κατά την διάρκεια της ημέρας.