Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Ψηφίζουν για ολική απελευθέρωση της κάνναβης σε τρεις Πολιτείες

Ενώπιον μιας ιστορικής στιγμής βρίσκονται τρεις Πολιτείες των ΗΠΑ, αφού καλούνται να αποφασίσουν εάν θα επιτρέψουν την πλήρη απελευθέρωση διάθεσης της κάνναβης.

 

Μέχρι σήμερα, υπάρχει μια γενικευμένη τάση νομιμοποίησης της φαρμακευτικής μαριχουάνας, με 21 Πολιτείες σε ολόκληρη την χώρα να έχουν δώσει το "πράσινο φως".  Από την άλλη όμως, μόλις δυο Πολιτείες έχουν αποποινικοποιήσει την χρήση (Ουάσιγκτον, Κολοράντο), αν και στην πραγματικότητα μόνο το Κολοράντο έχει άρει όλους τους νομικούς φραγμούς, επιτρέποντας και την πώληση της μαριχουάνας για χρήση.

Πλέον έρχεται η σειρά του Όρεγκον, του District of Columbia και της Αλάσκα για να πουν το "ναι" σε ολική απελευθέρωση της χρήσης κάνναβης.  Εάν περάσει η σχετική νομοθετική πρόταση, τότε η μαριχουάνα θα γίνει κάτι σαν τα αλκοολούχα ποτά: Θα υπάρχουν ειδικά μαγαζιά με είδη μαριχουάνας - όπως είναι οι κάβες - ενώ θα καταβάλεται και ο αντίστοιχος φόρος στο κράτος.  Παράλληλα, θα υπάρχει ένας ηλικιακός περιορισμός για την χρήση, η οποία θα επιτρέπεται μόνο σε ενήλικες από 21 ετών και άνω.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν ψηφιστεί η απελευθέρωση της κάνναβης, θα χρειαστεί να μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα κοντά στον χρόνο μέχρι να ξεκινήσει η νόμιμη διακίνησή της.