Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ο Μπίλυ Χέηζ σήκωσε την τουρκική σημαία και έδωσε εξηγήσεις

"Η ζωή έχει γυρίσματα και ανατροπές, όπως συμβαίνει στην σχέση μου με το Τουρκικό Έθνος".  Με αυτά τα λόγια, ο πρώην κατάδικος των τουρκικών φυλακών, Μπίλι Χέηζ, απευθύνθηκε στους παρεβρισκόμενους στην εκδήλωση για την Τουρκική Ανεξαρτησία στην Wall Street, όπου ανήρτησε την σημαία της χώρας, ξενίζοντας εκατομμύρια γνώστες της περιπέτειάς του σε ολόκληρο τον κόσμο.

"Εμπεριέχει μια δόση ειρωνείας αυτή η στιγμή: Ο Μπίλυ Χέηζ να υψώνει την Τουρκική σημεία στην Wall Street.  Ένα ενδεχόμενο που κανένας μας δεν μπορούσε να προβλέψει", τόνισε ο Χέηζ στην ομιλία του, και συνέχισε προσπαθώντας, για μια ακόμη φορά, να ενισχύσει τον ισχυρισμό του ότι η κακή εικόνα των Τούρκων που πέρασε, μέσα από την περιπέτειά του, η ταινία το "Εξπρές του Μεσονυχτίου", απέχει από τις δικές του διαθέσεις απέναντι στην χώρα.

"Οι πρώτες μου επισκέψεις στην 'μαγική' πόλη της Κωνσταντινούπολης, με έκαναν να εκτιμήσω τους Τούρκους πολίτες και τον πολιτισμό τους.  Τα πέντε χρόνια που πέρασα αργότερα στην φυλακή, μου έδειξαν μια άλλη όψη.  Όμως, έχω αναφερθεί εκτενώς για όσα έχω ζήσει στην Τουρκία, αλλά το κοινό γνωρίζει για όλα αυτά κυρίως μέσω της εικόνας μιας πολύ δυναμικής ταινίας, η οποία, δυστυχώς, δεν παρουσιάζει την Τουρκία και τους πολίτες της όπως την γνώρισα και την κατέγραψα", αναφέρει ο πρώην κατάδικος και συγγραφέας.

 Στην συνέχεια, ο Χέηζ τόνισε ότι η συμμετοχή του στην εκδήλωση "θα επουλώσει τις πληγές" αλλά και θα συνεισφέρει στην συγχώρεση για την "παρεξήγηση" που προκλήθηκε, εξαιτίας του "Εξπρές".