Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Κλήσεις στους ποδηλάτες για χρήση κινητού τηλεφώνου

Αυστηροποιούνται οι κανονισμοί για τους ποδηλάτες στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι θα καλούνται να περνούν από ειδικό επιμορφωτικό πρόγραμμα ή να πληρώνουν τσουχτερό πρόστιμο, εφόσον μιλούν στο κινητό την ώρα της διαδρομής.

 

Πρόκειται για μέτρο που εισηγήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος, Μαρκ Τρέιγκερ, σε μια προσπάθεια να βάλει περιορισμό στο φαινόμενο, το οποίο, ελλείψει σχετικού νομικού πλαισίου, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στους χιλιάδες χρήστες ποδηλάτων της Αμερικανικής Μεγαλούπολης.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Τρέιγκερ, ο ποδηλάτης που θα εντοπίζεται να μιλά στο κινητό πάνω στο τιμόνι, θα λαμβάνει κλήση, η οποία αρχικά θα έχει ως αντικείμενο την υποχρεωτική παρουσία του σε ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα για τις συνέπειες της ομιλίας στο κινητό εν ώρα οδήγησης.  Εκτός αυτού, θα πληρώνει και ένα πρόστιμο της τάξεως των 50 δολαρίων.

Όμως, σε περίπτωση που εντοπιστεί για δεύτερη φορά να διαπράττει το ίδιο αδίκημα, θα του επιβεβαιώνεται κλήση συνολικού κόστους 200 δολαρίων.

Από την πλευρά τους, οι νομικοί εκπρόσωποι των ποδηλατών τονίζουν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε κυρίως να εστιάσει στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας και της επιθετικής οδήγησης από τους οδηγούς ΙΧ, που αποτελούν την κύρια αιτία για τα σοβαρά τροχαία στην πόλη.

Πάντως, η Αστυνομία της Νέας Υόρκης τονίζει ότι ήδη έχει επιβεβαιώσει πάνω από 400 πρόστιμα σε ποδηλάτες για χρήση κινητού τηλεφώνου στο τιμόνι.