Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ακριβαίνουν τα τρένα το 2015

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση του αντιτίμου της διαδρομής στο Μετρό της Νέας Υόρκης για το 2015, με την διαχειρίστρια εταιρεία να προτίθεται να ανεβάσει το κόστος του εισιτηρίου στα 2.75 δολάρια, από τα 2.50 που είναι σήμερα.

Ειδικότερα, ο βασικός προσανατολισμός της ΜΤΑ, που δίνεται σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπει αύξηση της μονής διαδρομής από τα 2.50 στα 2.75, της μηνιαίας στα 116.50 από τα 112 και της εβδομαδιαίας στα 31 δολάρια από τα 30.

Με δεδομένο ότι το μετρό είναι το πιο διαδεδομένο μέσο μεταφοράς στην Αμερικανική Μεγαλούπολη, το κοινό αντιδρά έντονα στις επικείμενες αυξήσεις, τονίζοντας πως - εκτός από την γενικότερη ακρίβεια στη Νέα Υόρκη - υπάρχει και κακή ποιότητα εξυπηρέτησης, αφού καθημερινά σημειώνονται απροειδοποίητες καθυστερήσεις, χωρίς μάλιστα να δίνονται ικανοποιητικές εξηγήσις.

Από την πλευρά της, η ΜΤΑ επαναλαμβάνει ότι η μορφή των αυξήσεων δεν έχει οριστικοποιηθεί, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι τα έσοδά της θα πρέπει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να αυξηθούν για το 2015.