Log in
A+ A A-

Υπό παρακολούθηση 150 Αμερικανοί για διασυνδέσεις με τους τζιχαντιστές

  • Written by 

Υπό παρακολούθηση βρίσκονται αυτή την στιγμή 150 Αμερικανοί πολίτες, καθώς ειδικά εντεταλμένα κλιμάκια του FBI κάνουν φύλλο και φτερό τους φακέλους όσων έχουν διασχίσει τον Ατλαντικό με προορισμό την Συρία.

Οι μυστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι υπάρχει άμεσος και υπαρκτός κίνδυνος ορισμένοι από αυτούς τους πολίτες να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες ως ετοιμοπόλεμοι στρατιώτες, οι οποίοι θα μπορούν να αξιοποιήσουν την εμπειρία και τις διασυνδέσεις που αποκόμισαν από την εμπόλεμη ζώνη στην Συρία προκειμένου να εξαπολύσουν ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα σε Αμερικανικό έδαφος.

Όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Τζέιμς Κόμεϊ, η διερεύνηση πιθανών διασυνδέσεων Αμερικανών πολιτών με τζιχαντιστές έχει αναχθεί σε ύψιστη προτεραιότητα της υπηρεσίας κατά τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συλλέξει το FBI υπάρχουν ενδείξεις, οι οποίες μπορεί να χρειάζεται να ερευνηθούν περαιτέρω, γεννούν όμως ερωτηματικά για την δράση ορισμένων από τους 150 Αμερικανούς που έχουν επισκεφτεί μέχρι τώρα την Αραβική χώρα.

«Έχουμε εντοπίσει σχεδόν 150 ανθρώπους που ταξίδεψαν από τις ΗΠΑ στη Συρία, για διάφορους λόγους. Αρκετοί από αυτούς για να πολεμήσουν» είπε ο διευθυντής του FBI.

Πάντως αναπάντητο μένει μέχρι τώρα το ερώτημα για το πόσοι από αυτούς τους πολίτες που πολέμησαν στο πλευρό του Ισλαμικόυ Κράτους έχουν ήδη επιστρέψει και βρισκόνται εντός των φρουρόμενων τοιχών του Αμερικανικού κράτους.